Saltar al contenido

Título y logo de la página

Ondarea guztiona delako
 
Mostrar/ocultar menú principal de navegación
Hernaniko ahotsak
Baserriko lanak
Gaiak » Baserria » Baserriko lanak
pasarteak
1.Mandazain ibili zenekoa (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
2.Su egurra okindegietarako eta eskoletarako (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
3.Su egurra prestatzen II (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
4.Hesolak egiten (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
5.Hesolak egiten II (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
6.Hesolak egiten III (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
7.Pagoako errota (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
8.Pagoako tabernako kontuak II (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
9.Mandazainaren lana II (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
10.Hernanirako joera (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
11.Esne behiak eta baratzea (Lorentxo Lizeaga Aranburu)
12.Pagoagan lanean (Emilio Lizeaga Aranburu)
13.Errotako lana (Emilio Lizeaga Aranburu)
14.Errotako lanak eta funtzionamendua (Emilio Lizeaga Aranburu)
15.Errotak itxi (Emilio Lizeaga Aranburu)
16.Eskola utzi, eta baserriko lanetan (Joakina Altuna Gastesi)
17.Auzoko esneak batzen zituztenak (Joakina Altuna Gastesi)
18.Baratzekoak (Joakina Altuna Gastesi)
19.Hernaniko azoka (Joakina Altuna Gastesi)
20.Ardiak zaintzen eta gaztagintzan (Joakina Altuna Gastesi)
21.Txerri hiltzea eta odolkiak (Joakina Altuna Gastesi)
22.Txerri lanak: odolkiak, txerri-muinak, urdaiazpikoa... (Joakina Altuna Gastesi)
23.Txerri lanak, txerri jana eta errotak (Joakina Altuna Gastesi)
24.Ardizain, puntua egiten (Joakina Altuna Gastesi)
25.Txerrimoniak banatzen (Maria Rosario Iradi Abalabide)
26.Artoa etxean ehotzen zuten (Maria Rosario Iradi Abalabide)
27.Sagardoa etxerako eta saltzeko (Maria Rosario Iradi Abalabide)
28.Idiak uztarrian jartzeko prozesua (Maria Rosario Iradi Abalabide)
29.Babarrunak eta arraultzak nola prestatu saltzeko (Eulalia Aranburu Urkizu)
30.Soldaduskan egurra mozten (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
31.Txikitzeko eta sutarako egur onak eta txarrak zein diren (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
32.11 urterekin morroi (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
33.Sagardoa egiteko prozesua (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
34.Ilargiaren garrantzia (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
35.Sagar jotzea txalapartaren jatorri? (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
36.Sagarra estutzeko makinak (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
37.Tolarea erakusten (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
38.Sagar motak (Pedro Maria Santa Cruz Oiartzabal)
39.Sagardoa egiteko prozesua (Telesforo Oiarbide Zabaleta)
40.Sagardoa nola egiten zuten (Telesforo Oiarbide Zabaleta)
41.Zizarra, sagar ondu gabeekin (Telesforo Oiarbide Zabaleta)
42.Pinuak bota, zatitu eta zuritu (Telesforo Oiarbide Zabaleta)
43.Idiekin argindar posteak eramaten (Telesforo Oiarbide Zabaleta)
44.Odolkiaren usaina bai, baina odolkia non? (Esteban Elorza Aranburu)
45.Orduko ogia (Juanita Izagirre Loiarte)
46.Pagotxa nolakoa den (Ignacia Oiarbide Aranburu)
47.Otelorea abereentzat (Ignacia Oiarbide Aranburu)
48.Berroa biltzen (Ignacia Oiarbide Aranburu)
49.Bretxako postuak (Ignacia Oiarbide Aranburu)
50.Amonaren errifak (Ignacia Oiarbide Aranburu)
51.Sagardoa pausoz pauso (Ignacia Oiarbide Aranburu)
52.Etxeko sagarra onena (Ignacia Oiarbide Aranburu)
53.Arto landarearen zatiak (Antonio Goikoetxea Beobide)
54.Erribera (Antonio Goikoetxea Beobide)
55.Goizuetako zilar eta beruna (Antonio Goikoetxea Beobide)
56.Gorotz leorrak kea egiteko erleetarako (Antonio Goikoetxea Beobide)
57.Erlezaintza (Antonio Goikoetxea Beobide)
58.Erle motak (Antonio Goikoetxea Beobide)
59.Erleen erreginaz (Antonio Goikoetxea Beobide)
60.Erleen erreginak arra nola aukeratzen duen (Antonio Goikoetxea Beobide)
61.Erle langileak (Antonio Goikoetxea Beobide)
62.Erlea gaizki tratatzen da (Antonio Goikoetxea Beobide)
63.Kea erleak uxatzeko (Antonio Goikoetxea Beobide)
64.Erleengana brusarekin (Antonio Goikoetxea Beobide)
65.Eztia nola ateratzen zen (Antonio Goikoetxea Beobide)
66.Eztia gordeta (Antonio Goikoetxea Beobide)
67.Eztia osasungarri (Antonio Goikoetxea Beobide)
68.Fabrikaz gain, baserrian ere lan egin behar (Luix Otxotorena Ollokiegi)
69.Oso kalitate oneko sega erosi zuenekoa (Luix Otxotorena Ollokiegi)
70.Baratzeko jeneroa Donostian saltzeko egin beharrekoak (Luix Otxotorena Ollokiegi)
71.Txerri beltzak Ergobiko zabortegian (Mari Karmen Urdangarin Letamendia)
72.Txerriak txabolatik Balantza baserrira (Mari Karmen Urdangarin Letamendia)
73.Txerria ezkutuan hil behar (Mari Karmen Urdangarin Letamendia)
74.Gazi-kutxa bete-bete (Mari Karmen Urdangarin Letamendia)
75.Barazkiak txerrijanaren truke (Mari Karmen Urdangarin Letamendia)
76.Behorrarekin andrea eramatera (Anttoni Leonet Bikandia)
77.Umetatik aitari mendian laguntzen (Joxe Oiarbide Elorza Ttanttua )
78.Umezain eta baserriko lanetan; itaurrean (Enriketa Aranburu Garaiar)
79.Argi zentralak eta erriberak (Enriketa Aranburu Garaiar)
80.Taloak; irin bila Aranora (Enriketa Aranburu Garaiar)
81.Estraperloko kontuak (Enriketa Aranburu Garaiar)
82.Euskal txerriak (Genobeba Aginaga Ortega)
83.Artoaren lanak (Genobeba Aginaga Ortega)
84.Belarrak ontzen (Genobeba Aginaga Ortega)
85.Lizar makila (Ebaristo Genbelzu Sansinenea)
86.Artoa ereiteko tresnak (Ebaristo Genbelzu Sansinenea)
87.Bretxara barazkiak saltzera (Ebaristo Genbelzu Sansinenea)
88.Berroak, miura, goroldioa saltzeko (Iñixio Lete Tolosa)
89.Muira behientzat eta gabonetako erakusleihoetarako (Iñixio Lete Tolosa)
90.Krabelin zuriak saltzeko (Iñixio Lete Tolosa)
91.Uztarri motza eta bikoa (Iñixio Lete Tolosa)
92.Otea nola moztu, zapaldu eta prestatu (Iñixio Lete Tolosa)
93.Otea, arbia eta "tturkua", ganaduaren jana (Iñixio Lete Tolosa)
94.Pitarra nola egiten zuten (Iñixio Lete Tolosa)
95.Pitarra egiteko sagarraren prentsaketa (Iñixio Lete Tolosa)
96.Txerrikia kontserbatzeko (Iñaxi Imaz Etxeberria)
97.Tratuarekin Donostiara, autobusean (Maitere Azpiolea Olarra)
98.Ezkonduta ere plazara; gerra ondoko kontrolak (Maitere Azpiolea Olarra)
99.San Martin azokako postua; harremana beste saltzaileekin (Maitere Azpiolea Olarra)
100.Esnea partitzen; gerra ondoan, debalde eman behar (Maitere Azpiolea Olarra)
101.Gurelesa sortu orduko Hernanin zebilen esnea partitzen (Maitere Azpiolea Olarra)
102.Esnea saldu ezinik batzuetan (Maitere Azpiolea Olarra)
103.Esnea erosi, falta zenean (Maitere Azpiolea Olarra)
104.Baratzeko lanak; Laian ibilia da (Maitere Azpiolea Olarra)
105.Lurra lantzeko tresnak; arto lanak (Maitere Azpiolea Olarra)
106.Amarekin igerian (Juani Lujanbio Etxabe)
107.Baserritarra gutxitan joaten da hondartzara (Juani Lujanbio Etxabe)
108.Porruan zubipean (Juani Lujanbio Etxabe)
109.Urumearen erribera, lur emankorra (Juani Lujanbio Etxabe)
110.Alpapa artean itaurrean (Juani Lujanbio Etxabe)
111.Segalarien hamaiketakoa (Juani Lujanbio Etxabe)
112.Artoari hostoa egitea, lanik txarrena (Juani Lujanbio Etxabe)
113.Emakumerik ez ukuiluan (Juani Lujanbio Etxabe)
114.Sagasti handia Ibarluzen (Juani Lujanbio Etxabe)
115.Zarauztik Hernanira (Maria Lekuona Maioz)
116.Gipuzkoako kupelik handiena (Manolo Adarraga Elizaran Txokolo )
117.Sagardoaren fermentazioa atzeratzeko teknika (Manolo Adarraga Elizaran Txokolo )
118.San Martin plazan, tratuarekin (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
119.Lurra lantzeko tresnak; gose garaian, taloak (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
120.Behien jatena eta belar lanak (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
121.Txerri jana; mendira iratze bila (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
122.Etxean sagardoa egiten; saldu ere egiten zuten (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
123.Txerri-muinak elkarri opari (Paxkuala Kortadi Ormaetxea)
124.Baserritar gizonezkoen ibilerak herrian (Milagros Zeberio Aranburu)
125.Pinuentzako zuloak egiten (Jose Antonio Barandiaran Pagola)
126.Pinu landarea prestatzen (Jose Antonio Barandiaran Pagola)
127.Pinudien ugaritzea (Jose Antonio Barandiaran Pagola)
128.Gerraosteko miseria (Valentina Ugalde Ugalde)
129.Hondarrak lurra txartu (Valentina Ugalde Ugalde)
130.Bezero fidelak (Valentina Ugalde Ugalde)
131.Albaitaria bezero fina (Valentina Ugalde Ugalde)
132.Esne hartzaileak (Valentina Ugalde Ugalde)
133.Plastikorik gabeko garaiak (Valentina Ugalde Ugalde)
134.Ez gehiago, ez gutxiago (Valentina Ugalde Ugalde)
135.Ogiaren faltan, taloak (Mari Karmen Olazagirre Amilibia)
136.Artoaren lanak (Maria San Sebastian)
137.Jatetxe izan aurretik, sagardotegi (Antonio Lizeaga Arrieta Epele )
138.Sagardo kaxkarra udatiarrentzat (Antonio Lizeaga Arrieta Epele )
139.Haragi gatzitua eta txerrimoniak (Antonio Errazkin Beldarrain)
140.Naparmina (Antonio Errazkin Beldarrain)
141.Sei txerri kamioira nola igo (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
142.Txerria oilo-zirin zale amorratua omen (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
143.Txerriak libre hazten (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
144.Asto plaza (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
145.Hernaniko feria (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
146.Gizon gutxi merkatuan saltzen (Julian Ezeiza Landa Aterpe )
147.Inguruko herrietatik Donostiara tratuarekin (Julian Ezeiza Landa Aterpe )
148.Bulebarrera galtzerdiekin joan behar (Hipolito Arregi Iraola)
149.Osinagako zentrala (Hipolito Arregi Iraola)
150.Amezketako artzaia etxean (Pepi Arbide Garaiar)
151.Apopiloak etxean (Salustiana Irazusta Iraola)
152.Abereei kontu egiten (Salustiana Irazusta Iraola)
153.Lehen soldatapeko lana (Joxe Mari Zelaia Olano)
154.Mintegia zer den (Joxe Mari Zelaia Olano)
155.Mintegian lanean (Joxe Mari Zelaia Olano)
156.Baserriko eta mintegiko lurrak maneatzen (Joxe Mari Zelaia Olano)
157.Uraldeko lurra landaretarako egokia (Joxe Mari Zelaia Olano)
158.Mintegiko landareak (Joxe Mari Zelaia Olano)
159.Simaur faltarik ez (Joxe Mari Zelaia Olano)
160.Behiak jezteko makina (Joxe Mari Zelaia Olano)
161.Zekorrak baliorik ez (Joxe Mari Zelaia Olano)
162.Pentsua ganaduarentzat (Joxe Mari Zelaia Olano)
163.Babarrun landarearen mantenua (Joxe Mari Zelaia Olano)
164.Baserriak husten (Joxe Mari Zelaia Olano)
165.Sagardoa nola egiten zuten (Regina Gorrotxategi Miranda)
166.Botilako sagardoa (Regina Gorrotxategi Miranda)
167.baserrian beti lan eta lan (Batixta Goikoetxea Izagirre)
168.Beti lanerako prest (Batixta Goikoetxea Izagirre)
169.Karramarroa, goldea eta harria (Batixta Goikoetxea Izagirre)
170.Baratzea kendu eta sagarra jarri (Batixta Goikoetxea Izagirre)
171.Baserriak ezin egungo merkatuan lehiatu (Migel Urdanpilleta Otegi)
172.Babarruna saltzen (Migel Urdanpilleta Otegi)
173.Ogi berria eta ogi lizuna (Migel Urdanpilleta Otegi)
174.Zizarra eta pitarra zer diren (Migel Urdanpilleta Otegi)
175.Sagardotik edaten (Migel Urdanpilleta Otegi)
176.Zekorra erremolketik galdu (Migel Urdanpilleta Otegi)
177.Hiru duroko isuna gorotz usaiarengatik (Migel Urdanpilleta Otegi)
178.Ziordian patata biltzen eta enborrak garraiatzen (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
179.Trontzak oholetarako (Inazio Zubiarrain Otxotorena)
180.Argindegiko sagardotegia (Mari Carmen Iradi Miner)
181.Aldea dago sagardotik sagardora (Mari Carmen Iradi Miner)
182.Sagarra berandu biltzen da gaur egun (Mari Carmen Iradi Miner)
183.Sagardotegiak aldatu egin dira (Mari Carmen Iradi Miner)
184.Sagardotegira familian (Mari Carmen Iradi Miner)
185.Giro sanoa, sagardotegian (Mari Carmen Iradi Miner)
186.Egun baino edalontzi txikiagoak (Mari Carmen Iradi Miner)
187.Sagardoa gutxi eta maiz (Mari Carmen Iradi Miner)
188.Babarruna egiten (Mari Carmen Iradi Miner)
189.Babarrun haziak bereizi (Mari Carmen Iradi Miner)
190.Tantaz-tantako ureztatzea (Mari Carmen Iradi Miner)
191.Ilargia eta lurra (Mari Carmen Iradi Miner)
192.Tolosako Babarruna Elkartea (Mari Carmen Iradi Miner)
193.Lehendabiziko zakutoak (Mari Carmen Iradi Miner)
194.Tolosako Babarruna Elkartearen azpiegitura (Mari Carmen Iradi Miner)
195.Tolosako Babarruna Elkartearen osaera (Mari Carmen Iradi Miner)
196.Tolosako Babarruna Elkarte barruko txapelketa (Mari Carmen Iradi Miner)
197.Tolosako Babarruna Elkarteko kide izateko baldintzak (Mari Carmen Iradi Miner)
198.Tolosako Babarruna Elkarteko etorkizuna (Mari Carmen Iradi Miner)
199.Babarrunak kozinatzen (Mari Carmen Iradi Miner)
200.Plazan saltzaile (Mari Carmen Iradi Miner)
201.Esne salmentaren gorabeherak (Mari Carmen Iradi Miner)
202.Erretiroa hartu eta inork txanda hartu ez (Mari Carmen Iradi Miner)